torsdag 8. desember 2016

Urtesalt - Sitrus- og rosmarinsalt

Urtesalt er som navnet sier en blanding av salt og urter. Dette er et produkt du kan kjøpe i matbutikker, men variasjonsmulighetene på smak blir mye større og bedre dersom du lager de selv. 


Her ser du hvordan du enkelt kan lage urtesalt selv:

Ingredienser

50 g flaksalt (Jeg bruker Maldon, men du kan bruke vanlig havsalt)
3 ss hakkede, friske rosmarinblader
1 stk revet skall av lime
1 stk revet skall av sitron
1 stk revet skall av appelsin

Fremgangsmåte

  1. Siden du skal bruke skallet på frukten, må du vaske sitrusfrukten godt. Riv så skallet på et fint jern. Pass på at du kun får med det skallet og ikke noe av det hvite - det er bittert.
  2. Ha salt, rosmarinbladene og sitrusskallet i en hurtigmikser. Kjør det sammen til blandingen er jevn.
  3. Legg bakepapir på en bakeplate og fordel saltblandingen utover bakepapiret.
  4. La det tørke over natten til saltet har blitt helt tørt.
  5. Ha urtesaltet over på små beholdere eller glass med lokk.
  6. Nyt!
Urtesaltet kan du bruke i matlaging og egner seg til både ris, kjøtt, sauser, supper, salater, eggeretter og tomater. Alternativt kan du bruke det som bordkrydder.

Det hjemmelagede urtesaltet bør oppbevares tørt og mørkt. Dersom du lager en større porsjon kan den fryses opptil ett år, eller du kan gi det bort som flotte gaver. 



Dette urtesaltet er fint som en ekstra smak sammen med tomater, spinat, stekt kjøtt (svine, biff og kylling), sopp, fisk, blomkål eller poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du tips, ideer eller tanker som du vil dele? Legg igjen en liten kommentar: