torsdag 15. desember 2016

22 ulike julekort eller gavelapper du kan lage selv

Det er mange måter vi kan ønske hverandre god jul. Vi sender SMS og vi skriver på Facebook. Dette er enkle løsninger, men blir fort litt upersonlig. Det behøver ikke å være så vanskelig eller ta mye tid for med lage et julekort eller en lappe til gaven som viser at du byr deg og er glad i den som skal få det. Slå på litt julemusikk, tenn litt røkelse og ta gjerne med deg noen venner eller barn og lag en koselig stund med skapeglede:

Her er det samlet 22 ideer på hva du kan lage:




Sy knapper fast på et stykke papp eller tykt papir. Tegn på noen streker og du har et nydelig kort med julekuler.




Her er en annen variant med røde knapper og et rødt bånd.




I denne varianten er julekulene klippet ut i filt. Deretter er kulene pyntet med perler og glitterlim. Til slutt tegner du noen streker og skriver en liten tekst.



Så enkelt kan det gjøres. Du kan enten tegne bokstavene for hånd, stemple de på eller skrive de ut på et ark. Lim på tre fargefulle knapper og du har et nydelig hjemmelaget kort.



Dette kortet er også laget med bruk av knapper. Hatten kan du klippe ut i papir eller stoff. Stjernen kan du tegne, klipp ut med en figurstanser eller lim på et klistremerke. Skjerfet kan lages av et rødt bånd, tråd eller papirstrimple. Skriv på en liten tekst og kortet er komplett.



Her er en annen variant av hvordan knappe-snømannen kan bli.



Bruk et hvitt kort. Lim et bånd med sløyfe litt under midten. Tegn eller lim på tre fargeglade knapper, eller papirsirkler. Tegn eller lim på en orange gulrotnese og tegn på en vimsete smilemunn. Tegn eller lim på to øyne. Vips, så har du en sjarmerende snømann.



En annen enkelt  men sjarmerende variant med fire tegnede snømenn.



Tegn et enkelt men flott juletre. Lag først en trekantet mal som er av samme størrelse som kroppen på treet. Legg malen på kortet og marker svakt rundt med en blyant. Bruk en linjal og merk av med jevne mellomrom på hver side av treet der ytterkantene på de grønne strekene skal treffe. Finn fram den grønne fargen og strek opp treet. Pynt deretter med stjerne og julekuler.



Med litt lim, litt glitter og en skinnende stjerne lager du dette flotte kortet.


Med filt eller papir i sterke og glade farger kan du raskt lage dette glade juletrekortet. Du kan selvfølgelig også tegne det.

En annen juletrevariant. Her ser det ut som om det snør. Ha litt hvitmaling på en pensel og slå den i lufta over kortet for å sprute maling utover kortet. En annen variant kan være å prikke på kortet med skolelim og deretter drysse over med glitter. Klipp ut tre trær og lim eller sy de på. Stjernene kan du male på, stanse ut i papir eller kjøpe ferdig og klistre på.


På denne varianten er det revet ut papirstrimler fra en avis, et magasin eller ei bok. Lim de på sammen med en skinnende rød stjerne og kortet er komplett.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du tips, ideer eller tanker som du vil dele? Legg igjen en liten kommentar: