fredag 16. desember 2016

Hjemmelaget Guacamole

En skikkelig Taco-fredag er ikke komplett uten guacamole. De fleste kjøper guacamolen ferdiglaget på dagligvarebutikkene - de vet ikke hva de går glipp av. Etter at du har prøvd denne enkle oppskriften på en smaksbombe av en guacamole, tviler jeg på at du vil kjøpe en eneste ferdiglaget igjen.




Guacamole er nydelig som tilbehør til taco og grillet kjøtt. Den fungerer også som en velsmakende og sunn snacks eller forrett. Mange bruker guacamole som dip til potetgull, nahcos eller tortilla chips. En sunnere snacksvariant får du med gulrot eller agurk kuttet i staver. 

Guacamolen er full av vitaminer og hovedingrediensen avokado er rik på proteiner.

Slik lager du guacamole

Ingredienser

3 moden avokado
1 stor tomat, ev to plommetomater
1 fedd hvitløk
1/2 stor løk
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts salt
1/2 ts kajennepepper 
1 lime


Fremgangsmåte

Kutt avokado, løk og tomat i små terninger. Ha det i en bolle. Press hvitløken med en hvitløkspresse. Dersom du ikke har det, kan du hakke den i bittesmå biter. Krakk og bland alt sammen med en gaffel. Ha i spisskummen, salt, kajennepepper og saften fra lime - her kan du smake deg litt frem. Noen liker bare litt, mens andre liker mye lime.

La den ferdige blandingen stå ca en time i romtemperatur.

Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du tips, ideer eller tanker som du vil dele? Legg igjen en liten kommentar: